Att tänka på när du ska välja utomhusfärg

Fönster, vindskivor och andra snickeridetaljer på ditt boende är de som är mest utsatta för väder och vind. Därför är det viktigt att du tar väl hand om dessa delar av ditt hus med jämna mellanrum för att undvika större problem så som röta, svamp och andra problem, vilka kan leda till att du måste byta ut alla fönster. Var extra noga när du målar dina fönster.

För fönstermålning finns det en speciellt typ av färg som rakt av kallas för fönsterfärg. Denna färg är framställd för att tåla mycket hårt klimat och du kan även använda den på andra snickerier såsom exempelvis staket som också behöver skyddas väl mot fukt och mögel. Var noga med förarbetet på dina fönster innan du börjar måla dem, om du slarvar med detta blir det inte bra i längden.

När det kommer till själva kulören på dina fönster har du inte jättemycket olika val, utan det handlar främst om vitt, svart, brunt och kanske någon accentfärg om du har ett hus med karaktär där en annorlunda färg inte gör att byggnaden ser konstig ut som helhet. Utgå efter färgen på fasaden och välj din fönsterkulör efter denna. Om det finns möjlighet kan du vara lite kreativ.

Post navigation