Badrum

Har du planer på att förnya badrummet där hemma? Då är du långt ifrån ensam. Badrummet är ett av de populärare renoveringsobjekten i mångas hem. I och med stor konkurrens  på marknaden och prispress på material samt möjlighet att göra ROT-avdrag behöver det inte heller bli särskilt dyrt.

Innan man sätter igång är det viktigt att man får så mycket inspiration och så många olika perspektiv som möjligt. Det finns mängder av tidskrifter att hämta råd från och även på nätet finns ett stort urval badrumstips.

Försök sedan att skissa upp ditt tänkta badrum, antingen på papper  eller i ett datorprogram. Placera tvättställ, toalettstol, badkar, dusch och eventuell tvättmaskin exakt där du vill ha dem. Med ett tydligt underlag, ökar chansen att du får en korrekt offert från början. Dessutom underlättar det  för hantverkarna när de har en skiss att utgå ifrån. De kan också komma med synpunkter på en alternativ placering av inredningen.

Att renovera sitt badrum är en stor investering, så det är viktigt att du tar god tid på dig i lugn och ro innan du gör alla val. Ett gott råd är att satsa på någorlunda enhetlig stil på hela badrummet. Bestäm dig också för ett begränsat antal färger och håll dig till dem rakt över. Det kan också vara bra att ha i åtanke vad en köpare av bostaden skulle uppskatta om du funderar på flytt inom ett par år. Neutrala färger är bäst. Ett badrum helt i neongrönt kakel kan vara vad du vill ha men för de flesta potentiella köpare verkar det avskräckande. Inred också med snygga handdukskrokar för att även små detaljer ska ge en ökad trevnad.

Försök att i möjligaste mån välja material av hög kvalitet. Att köpa alltför billigt gör att det ofta blir dyrare i slutändan när valda material inte håller måttet och måste bytas ut. Satsa helst på märkesvaror från kända leverantörer med goda recensioner.