Behöver vi ett villalarm?

I min familj funderade vi länge på om vi skulle skaffa ett hemlarm eller inte? Vi har nyligen flyttat från en lägenhet till en mindre villa utanför centrum och vi känner oss inte lika trygga. Jag och min fru diskuterade varför vi kände så och om det fanns någon grund för vår otrygghet. Ska man verkligen behöva ett villalarm Stockholm? Sverige känns ju så säkert.

Vi kom ganska snabbt fram till att en av anledningarna till att vi kände oss tryggare i lägenheten var att vi hade bott där ganska länge och att vi därför var bekanta med omgivningen och många av grannarna. I vårt nya område var det av naturliga skäl längre till närmsta granne vilket gjorde att vi kände att man hade inte har samma koll som i ett hyreshus. Ibland kändes som att om det smög omkring någon obehörig i trappen så kände snart alla som bodde i huset till det och höll koll. I vårt nya område var det inte alls säkert att någon annan ens skulle se om en inbrottstjuv skulle försöka sig på ett inbrott i vår villa. En situation som var ovan för oss.

Vi bestämde oss gemensamt i familjen för att vi inte vill vara rädda i onödan och att vi skulle kolla upp huruvida vårt område var i riskzonen för inbrott eller inte. Statistiken var inte svår att få tag på, det räckte att ta hjälp av Statistiska Centralbyrån. All dokumentation pekade på att området som vi flyttat till inte tillhörde de mest farliga men att det heller inte var förskonat från inbrott. Eftersom vi har barn så tyckte vi att det var lämplig att i alla fall kolla upp vad ett villalarm kostade och möjligtvis fundera på att köpa ett om det inte skulle kosta oss allt för mycket. Till vår förvåning så upptäckte vi ganska snabbt när vi sökte på internet att det fanns ett flertal aktörer som erbjuder mycket prisvärda larmpaket och då bestämde vi oss för att faktiskt gå vidare och köpa ett larm. Det vi till sist fastnade för var ett paket från Falck. Dels för att Falck är ett stort välkänt företag som vi litar på men också för att vi tyckte att deras larmpaket var billigt med tanke på att det innehöll allt vi önskade. Huvudcentral, siren, rörelsesensor och mycket mer.

Känner vi oss tryggare nu då? Ja, det vill jag påstå att vi gör. Även om vi inte bor i ett område som ska betraktas som farligt så tyckte vi att eftersom larmet kostade relativt lite pengar så var det onödigt att chansa och eventuellt så utan ett larm om vi väl skulle få påhälsning av inbrottstjuvar.”Better safe than sorry” som man brukar säga.

Post navigation