Ett stilrent hem

Det finns få saker som är så stilrent i ett hem som gardiner Stockholm. Gardinerna är på något sätt det centrala i ett rum och brukar om man gör allt rätt förmedla ett annat djup i rummet. Nu för tiden finns det tusentals gardiner att välja emellan och det är mer regel en undantag att dessa syns med olika former och färger beroende på vilket rum man befinner sig i. Förr i tiden hade man alltid samma gardiner oavsett vilket rum man befinner sig, man bytte ytterst sällan och gjorde man det så va det oftast i grå och tråkiga färger.

Numera så byter man gardiner till olika högtider och då framför allt julen då man utöver alla vackra dekorationer brukar klä gardinerna i rött och vitt. Detsamma gäller påsken som också firas som en högtid i Sverige. Det råder då samma procedur som för julen varpå hemmet blir inklätt i färger som hör påsken till.

Gardinens utvecklingen på nätet har också skett i rasande takt, det finns idag ett flertal hemsidor som erbjuder besökaren att beställa gardierna direkt från hemsidan. På sidorna kan man också kombinera olika gardiner och testa sig fram med hjälp av häftiga program som förhoppningsvis gör beslutet lite lättare. Många är trots allt ganska konservativa i sitt sätt köpa gardiner och dom fysiska butikerna står sig relativt bra i konkurrensen, ingen kan väl argumentera emot att doften som kommer från en gardin butik är speciell och minnen från när man var liten växer sig allt starkare.

Gardinens produktion har också dom senaste åren globaliserats. Produktionen sker i dag från större fabriker både från Europa med så klart Asien, materialet gardinen tillverkas av varierar kraftigt och en kvalitets gardin håller numera i flera år utan att utseendet blir påverkat.

Att marknaden för gardiner skulle vara konjukturkänslig råder det delade meningar om, dom flesta eller rättare sagt majoriteten av dom som har ett hem (alla nästan) köper gardiner oavsett kön eller ålder. Man kan dock konstatera att det kvinnliga könet ligger i framkant vad beträffar köp etc. År 2013 har endast kommit halvvägs och det ska bli ytterst intressant att till hösten få ta del av vad som är nytt eller vilka trendar gardiner för med sig till 2014!

Post navigation