Ha en härlig sommardusch i trädgården

Sverige har en mycket lång kust, men samtidigt är det relativt få husägare som faktiskt har ett härligt badvatten att svalka sig av vid tomtgränsen. För att verkligen kunna ta tillvara på de få långa, varma och ljusa sommardagarna bör man ha viss möjlighet att svalka sig. För den som inte önskar ha en pool, kan en utedusch vara ett alternativ.

Kan byggas själv

Ett alternativ är att helt enkelt göra en själv. Är man händig av sig går det ganska enkelt att ordna med hjälp av krokar, en vattenkanna med stril och några längder rep. Det kanske inte riktigt går upp mot att ha en strandtomt – men en utedusch är något som alla husägare kan skaffa sig relativt enkelt.

Variationer och typer

Om man vill ha en lite stabilare utedusch, och inte göra en själv, finns det många alternativ på marknaden. De behöver inte ens vara särskilt dyra, och kan enkelt kopplas in i eller fyllas på med trädgårdsslangen.

På informationssajten Utedusch.nu ser du vilka olika typer av uteduschar det finns. Som synes har en del egna varmvattenberedare (normalt soluppvärmda) som ger dig en bekvämt tempererad dusch – utan att du betalar för varmvatten. En nackdel med dessa kan vara att varmduschen endast räcker i 10 – 20 minuter, beroende på modell. Är man en 4 – 5 stycken som ska duscha av sig så måste varje person vara riktigt snabb.

Campingduschar

Något annat som syns på sidan är utbudet av campingduschar som finns. Dessa är enkla att ta med sig ut i naturen och har ofta en rätt god kapacitet. Det finns lite olika varianter, men ofta fyller man en behållare med vatten och låter den värmas upp av solen. Det är inte bara för en vandring eller camping dessa fungerar – de kan även tas med till husvagnen eller sommarstugor utan rinnande vatten.

Post navigation