Hitta din målare

Det är inte lätt att hitta hantverkare med ett stort utbud att välja mellan. Det finns sajter där du som kund kan läsa om olika företag, bläddra i databaser över företag, jämföra olika och där du kan skicka offerter. Du kan även här begära in referenser från tidigare arbete.

Ta in information och offerter

När du ska välja hantverkare är det viktigt att du tar reda på information om företaget. Det är också att rekommendera att begära offerter från flera olika företag för att kunna göra en bra jämförelse. Tveka inte att söka information om de olika företagen innan du bestämmer dig för vilket som du vill anlita.

Det är viktigt att kontrollera att företaget innehar en F-skattsedel och att det är registrerade för moms. F-skatt innebär att företaget betalar skatt och arbetsgivaravgifter. Saknas F-skatten kan du som anlitar företaget bli skyldig att betala dessa istället. Begär även in tidigare referenser från företagen som du är intresserade av.

Försäkringar och ekonomi

Det kan innebära en större risk för konkurs om företaget har dålig ekonomi. Det kan röra sig om betalningsanmärkningar och skulder. Ett bra tips är att kontakta Kronofogden för att få fram om det finns några registreringar på företaget. För att du ska kunna göra detta krävs det att du har företagets organisationsnummer.

Kontrollera att företaget har entreprenörsförsäkring som ska innefatta ansvar och allrisk. I allriskförsäkringen står oftast du som anlitar företaget som medförsäkrad. Som medförsäkrad innebär det att om det uppstår en skada, kan du kontakta försäkringsbolaget direkt. Kontrollera försäkringarna med försäkringsbolaget så de verkligen stämmer med vad företaget säger. Kontrollera avtalet noga.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation