Köpa ny köksinredning kräver planering

Det första steget i att köpa ny köksutrustning är förstås att bestämma omfattningen, det vill säga hur mycket ska du göra om och investera i. Det kan vara så att du har olika önskemål att nya vitvaror är ett måste, nya köksluckor är nästan måste, nytt grytskåp i hörnet vore väldigt bra och så vidare. Bestäm vad som är nödvändigt, om något ska väljas bort eller om du ska satsa på allt.

Gör en ritning

Nästa steg är att göra en noggrann uppritning av hur köket ser ut nu. Du bör lägga ner lite möda på detta, så att ritningen är hyggligt i skala. Givetvis måste du sätta in alla mått på ritningen. En tumregel är att det aldrig kan bli för många mått. Det kanske är lite överdrivet, men en bra ritning innehåller många mått. Glöm inte överskåpen, mått från taket etcetera. En stor hjälp är att ta ett antal bilder av köket från olika vinklar, det gör det mycket lättare att förklara. Ofta har man blivit inspirerad av ett reportage eller liknande. Ta med det, då förstår säljaren lättare vad du är ute efter.

Besök leverantörer

Med ritning och bilder är det dags att besöka ett antal leverantörer för att få en offert eller budgetpris. Många leverantörer har ett slags ritprogram, där du kan rita in köket i 3D och på så sätt se precis vilka produkter du behöver köpa. Det går att hitta dessa verktyg på nätet från många leverantörer, men bland de något mer exklusiva är det vanligt att de vill göra ett hembesök för att kunna ge ett fast pris. Det har förstås den fördelen att du får ett proffs som mäter upp och talar om vad som behövs. I många fall erbjuder dessa leverantörer också inmontering. Om du inte är händig själv är det en god idé. Det kan vara nog så knepigt att montera in ett nytt kök, särskilt om man byter ut även själva skåpen, och inte bara köksluckorna.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation