Lamellgardiner som ersätter både persienner och gardiner

Lamellgardiner är en perfekt lösning om man har väldigt höga fönster eller en hel glasvägg och vill snabbt och enkelt kunna variera mellan att öppna upp och få in dagsljus och att kunna stänga igen helt. Lamellgardiner finns i flera olika storlekar och passar även till fönster som är av mindre storlek och passar bra om du vill ersätta både ordinarie gardiner och persienner med en enda lösning. Hos GSW kan du få skräddarsydda lamellgardiner, vilket gör att du kommer hitta en lösning oavsett vilken storlek eller form på fönstren du har.

lamellgardin

Hur monteras lamellgardiner?

Lamellgardiner kan fästas både i tak och på vägg, det kan dock skilja sig en del mellan olika modeller så var noga med att kontrollera att du köper en modell som passar just dina behov och önskemål. Gardinerna monteras genom att du först skruvar upp två fästen, antingen i taket eller på väggen och sedan fäster du skenan som lamellgardinerna hänger ifrån i dessa fästen. När det är klart så brukar du på de flesta modellerna behöva hänga upp varje lamell för sig själv i skenan, längst ner på lamellerna brukar det finnas en bottentyngd som ska placeras för att de ska hänga snyggt och följa med bra när du drar in och ut lamellerna.

Hur använder jag mina lamellgardiner?

När monteringen är klar har du sedan en flexibel och enkel lösning för att själv kunna variera känslan i ditt rum. Vill du öppna upp helt och få in så mycket dagsljus som möjligt så drar du helt enkelt lamellerna åt sidan med hjälp av ett snöre, vill du få in ljus men ändå ha lite insynsskydd kan du ha lamellerna fördragna men vinkla dem några grader. Och vill du stänga ute ljuset helt, då vinklar du lamellerna lite till tills de ligger helt jämns med fönstret eller glasdörrarna.

Lamellgardiner finns i många olika färger och mönster vilket gör att du på ett snyggt sätt kan matcha dessa med resten av din inredning i hemmet och rummet och du kan med fördel ersätta ordinarie gardiner med lamellgardiner utan att behöva oroa dig att det ska kännas tråkigt eller stelt.