Måla inomhus och välja inomhusfärg för ändamålet

Är det kanske dags för en förändring där hemma? Då kan det vara en god idé att måla om dina väggar och kanske skapa en ny stil. Det är konstigt hur mycket bara en ny färg kan göra för atmosfären i ett rum. Våga ta klivet och byt färg på dina väggar, det kommer att skapa ett nytt, fräscht rum med helt annan atmosfär och känsla.

 

Val av kulör

 

Kulören på färgen du väljer är så klart en smaksak, men vissa färger har faktiskt speciella egenskaper som kan göra att ett rum upplevs som varmare eller kallare. Varma toner är exempelvis mörkrött, brunt, gult och liknande färger. De kallare tonerna är blå, vita och liknande toner. I ett sovrum vill du kanske gärna ha en varm behaglig ton men i ett kök kan du använda dig av en kall ton.

 

Typ av färg

 

När det gäller vilken typ av färg du ska välja finns det vissa målarfärger som är gjorda för att vara lätta att torka av. Dessa färger kan vara bra att använda exempelvis i ett kök eller ett barnrum. Det är lätt hänt att olyckan är framme i dessa rum och då kan det vara skönt att lätt kunna torka av en yta som har fått fläckar.

 

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation