Skapa en trevligare ljudmiljö på arbetsplatsen med hjälp av inredningen

Mjuka möbler, långa gardiner, tjocka mattor och absorberande väggar. Det finns mycket man kan göra för att skapa en trevligare ljudmiljö på kontoret. Om ljuden helt enkelt absorberas i väggarna, snarare än att studsa runt på hårda ytor, kan ljudnivån upplevas lägre, även om den i själva verket är densamma som förut.

Ofta kalt i kontor

Har man en hög ljudnivå i hemmet kan det här vara något att överväga, givetvis. Men vanligare är det kanske att arbetsplatser tar ljudnivån i större hänsyn. Då inte minst eftersom kontor och kontorslandskap sällan har särskilt mycket textilier. Ofta är det hårda ytor och stora rum, där fotsteg, knapptryck på tangenter och relativt diskreta samtal tillsammans kan uppleva som högljudda. Textilier är ett utmärkt sätt att skapa en trivsammare miljö. Därutöver ser det trevligt ut och sätter prägel på rummet.

Vilka möbler bör man köpa?

Det finns givetvis många olika typer av möbler att rikta in sig på. Så länge de är mjuka och är klädda i tyg finns en god chans att de suger upp studsande ljudvågor till viss del, även om till exempel en soffa inte kan göra det ensamt.

Något att överväga kan vara saccosäckar, som är populärt på en del arbetsplatser i övrigt. Se till att välja en sittsäck med en ganska tjock klädsel, som har massa nog att faktiskt absorbera ljudvågorna lite grann. På sidor som Sittsäckar.se har du ett stort, samlat utbud att välja mellan. Glöm inte att den också ska se bra ut. Titta även på tjocka mattor samt gardiner som kan hängas längs väggar och fönster.

Tänk inte bara funktionellt

Även om du ska hitta textilier och möbler som kan skapa en trevligare ljudmiljö på kontoret, är det viktigt att inte bara tänka funktionellt. Väljer du en saccosäck med en tjock ytterklädsel bör den fortfarande vara bekväm att sitta i, och kanske även matcha med annan interiör på arbetsplatsen. Det går att hitta möbler och textilier som är såväl vackra som bekväma samt ljudabsorberande.

 

Post navigation