Inred snyggt med tavlor

Tavlor är så mycket mer än bara detaljer. Tavlorna i ett rum formar hela känslan man får när man befinner sig i det. Genom att välja klokt mellan olika färger och stilar kan du se till att sätta pricken över i:et på din heminredning. Det är också ett utmärkt tillfälle för dig att visa upp din egen personliga stil. Precis som när det kommer till kläder och liknande visar du även med ditt val av tavlor vem du är genom de stilval du gör. Klassiska tavlor från romantiken ger ett visst eller modernare graffiti-inspirerade alster? Välj efter din egen personlighet och matcha med resten av ditt  hem. Tavlor och väggdekorationer gör sig ofta mycket bättre med riktigt bra belysning i rummet.

Större utbud än någonsin

Tidigare såg de flesta tavlorna rätt lika varandra runt om i landet. Ofta handlade det om vackra landskap, porträtt eller abstrakt, modernistisk konst. Idag har svenskarna generellt sett ett mer avslappnat förhållande till tavlor och konst. Den är mer lekfull och svenskarna är mindre brydda om hur den kan uppfattas. Tavlor ger verkligen personlighet åt ett hem och därför är det viktigt att du väljer med hjärtat när du bestämmer dig för vilka tavlor du vill sätta upp. Något som blivit allt vanligare och som är ett tecken på just mer avslappnad och mindre konventionell konst är de tavlor som har en tydlig graffitiinspiration. Graffiti kan vara så mycket mer än bara bokstäver och graffitistilen kan ge riktigt originella exempelvis porträtt.

Canvastavlan

När det kommer till den här mer moderna stilen finns det nog inget material som är så välanvänt som canvasen. Canvastyget ger konstnären väldigt fria händer och passar bra oavsett om det handlar om mer klassiska eller moderna motiv. Canvasduken ger dessutom ett väldigt levande intryck på ett sätt som många andra material inte gör.

Gör din egen canvastavla

Du behöver inte alls ha mycket erfarenhet för att kunna måla din alldeles egna canvastavla. Du kan själv välja vilken svårighetsgrad projektet ska ha. Det finns nämligen flera olika tekniker du kan använda för att få det önskvärda resultatet. Om du vill ha en riktig utmaning eller helt enkelt är duktig på att måla kan du måla direkt på duken utan hjälpmedel. Antingen använder du dig av en blyertspenna först för att ha möjligheten att sudda ut felaktigheter eller så kör du direkt med spritpenna eller pensel. Om du däremot vill ha ett riktigt bra resultat men inte har erfarenheten som krävs kan du använda dig av hjälpmedel. Ett riktigt bra sådant är en projektor eller alternativt en OH-apparat. Då riktar du enkelt projektorn mot duken och följer de linjer som finns. Ju färre nyanser motivet har desto lättare är det att rita av det. När du skissat upp det hela fattas det bara att färglägga, något som går väldigt snabbt.

Du kan också välja att trycka egna foton på canvas. Egenskapad konst som t.ex. ett Canvas-foto skänker oftast mer personlighet till inredningen än köpt sådan – var alltså inte rädd för att djupdyka ned i din egen kreativitet.