Vanligt med fukt i äldre hus

Det är vanligt att äldre hus har fuktproblem men det finns även nyare hus som har fuktproblem. Om du får fuktproblem i ditt hus eller inte beror till en viss del på hur ditt hus är konstruerat. Har du till exempel torpargrund, inredd källare eller husgrund så löper du större risk att få fuktproblem i ditt hus än om du inte hade haft något av dessa tre.

Fuktproblem skadar vår hälsa. Exakt hur det skadar vår hälsa vet vi inte riktigt ännu men vi vet att det inte är bra för oss. Vissa människor reagerar på fuktproblem genom att få astma och det finns även personer som reagerar på fuktproblem genom att få en allergisk reaktion.

Om ditt hus börjar lukta konstigt eller om du börjar få missfärgningar på golvet så borde du kolla om ditt hus har fuktproblem. Detta är nämligen de två allra vanligaste symtomen på fuktproblem i hus. Visar det sig att du skulle ha fuktproblem i ditt hus är det bra om du tar tag i detta direkt. Det är inte bra för dig eller för andra att leva i ett hus med fuktproblem och fuktproblemet kan även sprida sig till andra delar av huset och på så sätt kan det med tiden förstöra hela huset om man inte gör någonting åt saken.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation