Det frostade glasets användningsområden

Frostat glas har många användningsområden, bland annat i utrymmen där man är i behov av både ljusinsläpp och ett visst insynsskydd.

Du har säkert lagt märkte till att frostat glas ofta förekommer i badrum och toalettmiljöer, men även i konferensrum och kontorslokaler. Denna typ av glas medför en känsla av avskildhet, vilket är en viktig funktion på många kontor där det kan vara ont om platser där man kan hålla möten och arbeta ostört. Frostade glasväggar är ett kostnadseffektivt och trevligt sätt att enkelt skapa avskilda miljöer för arbetsro i ett öppet kontorslandskap.

Det finns olika typer av frostat glas. Sandblästrat glas innebär att man gör en permanent frostning av glaset och denna typ förekommer oftast i utrymmen som badrum, där man vill ha ett bestående insynsskydd.

Den andra typen av frostat glas kallas för frostad fönsterfilm och är både en temporär och billigare lösning jämfört med sandblästrat glas. Fönsterfilm anses även vara av bra kvalitet och har en lång hållbarhetstid, vilket har gjort att den ökat i popularitet. Fönsterfilm är ett kvalificerat alternativ till riktigt frostat glas och är också skonsam för miljön.

Fönsterfilmen monteras direkt på existerande glasrutor, snabbt och enkelt. Det går att ta av filmen närsomhelst och du behöver inte heller oroa dig för att glasrutorna skall få repor eller skador som inte går att ta bort. Glasrutan kommer att befinna sig i exakt samma skick som innan installationen av fönsterfilmen.

Du kan även välja att ha med en synlig logotyp för ett företag eller förening i din fönsterfilm, som visas för förbipasserande utomhus. Detta kan vara väldigt praktiskt vid namn- eller ägarbyte. En fönsterfilm kan vara särskilt bra när det gäller ytterfönster, då det skyddar glaset mot yttre påverkan och erbjuder möjligheter att variera fönsterrutan utseende.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation