Heminredning då man har djur i hemmet

När man skaffar en valp för första gången så inser man att heminredningen påverkas en hel del av detta. Om man ska skaffa ett husdjur så bör man se till att hemmet är förberett för detta. Betänk hur möblemanget ser ut. Lampor på golvet är inte att föredra då dessa ofta kan gå omkull. Flytta istället upp belysningen på väggarna så minimerar du riskerna för att något ska gå sönder. Luceart.se har vägglampor av hög mycket hög kvalitet som verkligen håller ifall någon i hemmet är lite för yvig i sina rörelser. Finns det platser där djuret kan fastna. Det är inte ovanligt att valpar och kattungar letar efter hål och små utrymmen där de kan gömma sig. Har man en säng som ger detta utrymme så får man räkna med att dra ut den lilla valpen eller kattungen med jämna mellanrum och det kan bli tröttsamt. Med tanke på detta så kanske man ska installera en grind för att begränsa vilka rum djuret får vistas i.

En annan sak att tänka på är den typ av golv man har. Heltäckande mattor är mysigt men då man får en ny familjemedlem så ska man vara förberedd på de olyckor som kommer att bli ett faktum. En vacker vit heltäckande matta har snart ett leopardmönster om man inte vet hur man ska rengöra den på rätt sätt. Trägolv kan också bli utsatta för skador av samma anledning om man inte har förbehandlat på rätt sätt. Tänk igenom hur golven kommer att klara av tassar med vassa klor och olyckor.

Vassa klor är också något som kan få konsekvenser. Då man har tapeter som bjuder in till klovässning så måste man förebygga den här typen av aktivitet med klösmattor och annat som små kattungar behöver för att må bra. Annars så kan man se fram emot heminredning som flagnar på ett mycket trist sätt. Ju mer man tänker på de behov som djuret har, ju bättre kan man förbereda sitt hem för detta så att man slipper gråta över spilld mjölk och solkiga vardagsrumsmattor.

Post navigation