Väggord som självhäftande heminredning

Kanske har du ett eller hört talas om väggord tidigare? Väggord är som det låter ord som sitter på en vägg. Förr i tiden var det ofta vanligt att man målade eller skrev just visdomsord eller citat på sin vägg. Vi har väl alla sett ”Hem ljuva hem”, det är ett klassiskt svenskt väggord. Säkert var det ofta att just denna textfras var just målad på väggen med hjälp av schabloner.

Tiderna förändras

Tiderna förändras och idag behöver man inte måla direkt på väggen, utan idag kan man köpa väggord som är gjorda av en självhäftande vinylfilm som man monterar direkt på väggen. Fördelen med dagens moderna väggord är att de finns i alla former, färger och storlekar. Fördelarna med självhäftande väggord är många, en stor fördel är att man kan ta bort aktuellt ord eller citat, den dagen man har tröttnat på det och vill byta ut det mot något nytt med gångbart. Väggord kan naturligtvis också vara en permanent lösning i hemmet. Man kan till exempel sätta texter på dörrar eller garderober, för allt behöver ju inte vara relaterbart till väggar. Oftast så fäster den självhäftande filmen på alla släta ytor och då kan man ju med stor fördel markera upp det man önskar. Det finns således ingen begränsning i fantasin i vad man kan göra. Det handlar bara om att komma på idén, sen är det bara att köra vidare på den.

Snabbt synligt resultat

Således är väggord ett smidigt sätt att göra snabb förändring på sitt hems väggar. Som jag skrev tidigare så finns det idag en stor uppsjö av olika alternativ inom väggord, idag finns det massor av olika citat på olika språk, grafiska symboler, figurer av kända personer med mera, ja listan kan göras hur lång som helst.

Enkel montering

Dagens moderna väggord är mycket enkla att montera.  Nästan alla väggord man köper levereras på ett ark med ett monteringspapper. Eftersom vinylfilmen har ett snällt klister på baksidan så går det av den anledningen mycket enkelt att montera dem. Det viktiga är att man dock gör en korrekt och noggrann positionering och inmätning av arket. Beroende på hur man vill ha sitt väggord positionerat på väggen så bör man oftast utgå ifrån någon linje i rummet som är rak, så att man på så vis kan få en fin rak horisontell linje. För det ser ju inte så bra ut om man lyckas få sitt väggord så snett att det syns, att det blev just snett vid monteringen. Om man köper sina väggord på nätet så medföljer oftast en monteringsanvisning som man kan ha till hjälp.

Att köpa väggord är idag mycket enkelt. Man kan köpa det i första bästa webbshop man hittar på internet. För att ge dig som läsare ett exempel kan jag rekommendera dig att besöka www.dekorstil.se där finns ett stort utbud inom väggord och mycket annat som fungerar som heminredning.

På dekorstil.se finner du också canvastavlor med olika motiv i flera olika storlekar, utöver canvastavlor så finns det även väggdekaler och kakeldekor. Kakeldekor är en kul grej som man på ett snabbt och mycket enkelt sätt byter färg på sin befintliga kakel. Kort sagt på denna site finns det mycket att upptäcka.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation