Vad ska jag tänka på innan jag anlitar ett städbolag för hemstädning?

hemstadning-2När du har bestämt dig för att anlita ett städbolag för hemstädning finns det en del saker som du behöver tänka på och se över. Först och främst bör du kolla upp vad priset brukar ligga på för den storleken du har på ditt hem. Sök och jämför städbolag och få en uppfattning om hur prisläget ligger för just din boyta och utifrån omfattningen du önskar på hemstädningen.

När du har fått en uppfattning om prisläget bör du ta in offerter från olika städbolag. Eftersök vilket städbolag som bäst kan matcha dina önskemål. Kolla upp vad som ingår hos de olika städbolagen som du fastnar för, exempelvis om rengöringsmedel och andra städprodukter ingår eller om du själv ska stå för dessa. Ta eventuellt personlig kontakt och samtala om frågor som du har. Ofta är också en känsla av god service och trygghet med städbolaget avgörande.

Träffa städbolaget

När man har bestämt sig för en städfirma brukar man boka in en första tid. Vid första besöket har man tillfälle att träffa städaren personligen och visa runt i bostaden, samt gå igenom rutiner och planering framåt. Informera städaren om eventuellt ömtåliga saker i hemmet, eller annat som kan vara viktigt att känna till.

Exempelvis elkablar som kan ge ifrån sig stötar eller liknande. Tänk också på att städbolaget kan fakturera en extra summa om hemmet är ”ovanligt” stökigt. Om du är av den stökiga typen är det därför bra att kolla av med städbolaget vad som förväntas av dig inför hemstädningen. Ofta vill städbolaget till exempel att man har plockat undan på golvet.

Vackra Väggar

Vackra Väggar wrote 30 posts

Post navigation